Het buitenverblijf

Kinderdagverblijf Spelenderwijs richt zich op ontwikkelen in en met de natuur.

Daarom is er een grote buitenspeelruimte gecreëerd met veel natuurlijke elementen. De tuin is zeer groen en door de zandbak en gevlochten hut met recht een échte speeltuin. In de ruim 300 m2 grote tuin kunnen de kinderen veilig spelen en daarnaast leren om te gaan met dieren, planten in de natuur.

Slapen in de buitenlucht

In onze buitenruimte bevinden zich buitenbedjes,

uw kind kan hierin slapen mits u hier toestemming voor heeft gegeven. Afgestemd op de buitentemperatuur wordt het kind aangekleed en wordt het bed, indien nodig, voorverwarmd met een kruik. In extreme weersomstandigheden worden de buitenbedjes niet gebruikt. Door buiten te slapen maken kinderen extra vitamine D aan door het zonlicht. Daarnaast hebben kinderen door de frisse lucht over het algemeen minder last van verkoudheid wanneer zij buiten slapen.

Lees alles over slapen in onze pedagogisch beleidsplan.
Of neem een kijkje op ons blog over (buiten)slapen.

buitenslapen
0W9A3924

Dieren - konijnen en kippen

In de buitenruimte bevinden zich twee dierenverblijven met daarin onze konijnen en kippen.

De kinderen mogen dagelijks helpen bij het geven van eten en wekelijks bij het verschonen van de verblijven. We leren de kinderen om te gaan met de zorg voor een dier. Onder begeleiding mogen de dieren geaaid of geknuffeld worden.

Iets verder op het terrein bevindt zich een afgezette buitenruimte met ganzen, geiten en een varken. Hier brengen wij samen aan het einde van iedere dag ons eetbare GFT afval naartoe.

Samen met elkaar lekker smikkelen!

In een afgesloten deel van de buitenruimte ligt onze moestuin.

Hier leren we de kinderen om planten te zaaien en ervoor te zorgen. We bekijken hoe verschillende soorten fruit en groenten groeien. Wanneer het voedsel rijp is, plukken en bereiden we het samen. Zo worden de kinderen gestimuleerd om nieuwe soorten groeten en fruit te ontdekken en proeven.

Zo liggen de producten uit onze eigen moestuin, vaak om het ‘monkeyplatter’ ’s middags.

0W9A4056