Eten en drinken

Eten en drinken bij kinderdagverblijf Spelenderwijs.

Bij kinderdagverblijf Spelenderwijs wordt als groep gegeten en gedronken. Gezamenlijk eten heeft meerdere doeleinden. Behalve dat eten en drinken goed is voor de ontwikkeling van het kind, heeft het ook een sociale functie, een sfeerfunctie en is het een moment van rust.

De pedagogisch medewerkers verzorgen de fruitmaaltijd, de broodmaaltijd en de ‘monkey platter’. Kinderen hebben goede voeding nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Er zijn verschillende tafelmomenten. De kinderen eten samen met de pedagogisch medewerkers aan tafel. Bij kinderdagverblijf Spelenderwijs wordt er gezorgd voor een goede kwaliteit producten van de lokale groenteboer en bakker. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen voldoende drinken op een dag.

De kinderen krijgen melk, water met een smaakje (bijvoorbeeld: citroen en munt, komkommer of druif) of gewoon water aangeboden. 

De monkey platter

De monkey platter, is een eetmoment waar kinderdagverblijf Spelenderwijs zelf ontzettend enthousiast over is. De monkey platter is een gezond tussendoortje. Het is een bordje met vijf verschillende vakken. In deze vakken zijn producten te vinden uit de schijf van vijf. 

Op de monkey platter worden ook producten aangeboden uit onze eigen moestuin. Te denken valt aan: tomaatjes, komkommers, wortels, aardbeien maar ook een hard gekookt ei van onze eigen kippen.
Dit vullen we aan met diverse producten. Soepstengels, rijstwafels en rozijntjes  zijn producten die we met regelmaat aanbieden. Het doel van de monkey platter is dat kinderen niet gedwongen worden een bepaald product te eten maar dat ze op het moment zelf kunnen kiezen waar zij op dat moment zin in hebben.

Wij showen onze monkeyplatter graag op onze instagrampagina* !

 

0W9A3770
0W9A3721

Babyvoeding

Gedurende dag proberen wij zoveel mogelijk het schema van de baby aan te houden. De ouders brengen flesvoeding zelf mee voor hun kindjes. Het is altijd mogelijk om
borstvoeding te geven of mee te brengen in een koeltas of ingevroren.

Wij proberen gedurende de dag zoveel mogelijk het schema van de baby aan te houden.

Wanneer uw baby bij het moment aangekomen is om hapjes te gaan proberen zetten wij dit graag voort op het kinderdagverblijf. Wij zorgen voor vers gepureerde fruithapjes. Wanneer uw baby een groentehapje krijgt dient u deze zelf vanuit thuis mee te brengen. Groentehapjes worden aangeboden tot één jaar. Daarna mag uw kindje mee smikkelen van de monkey platter.

Gezonde voeding

Kinderdagverblijf Spelenderwijs is zich de afgelopen jaren steeds bewuster geworden van gezonde voeding. Wij hechten dan ook veel waarde aan goede voeding. 

Wij stimuleren dit door gemiddeld een keer per week samen met de kinderen te koken. Deze recepten variëren van soep tot pasta en van gezonde bakrecepten tot zelf gemaakte ijsjes van gepureerd fruit. De kinderen vinden het vaak erg leuk om deel te nemen aan deze activiteiten.

Om gezonde voeding voort te zetten is het bij kinderdagverblijf Spelenderwijs zo dat bij een feestje gebruik wordt gemaakt van een gezonde traktatie. Wij als pedagogisch medewerkers helpen u daar graag bij.

Wanneer u graag meer wil lezen over ons beleid omtrent eten en drinken verwijzen wij u graag naar ons pedagogisch beleidsplan.

 

0W9A3475