FAQ

Lees hier onze veel gestelde vragen over het kinderdagverblijf. Mocht je toch nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op!

Wat zijn de openingstijden van het kinderdagverblijf?

Het kinderdagverblijf is op maandag t/m vrijdag geopend van 7.30 tot 18.30.
Kinderen kunnen worden gebracht tussen 7.30 tot 9.00 en worden opgehaald tussen 16.30 tot 18.30.
We zijn enkel gesloten tijdens vastgestelde (feest)dagen* en 2 studiedagen per jaar.

Vanaf welke leeftijd mag ik mijn baby naar jullie kinderdagverblijf brengen?

Je kunt je baby naar de kinderopvang brengen als hij of zij 6 weken oud is. In de meeste gevallen wachten ouders tot het zwangerschapsverlof van de moeder is afgelopen. Dat is ongeveer 3 maanden na de geboorte van je kindje, of later als het verlof wordt verlengd door er vakantiedagen of ouderschapsverlof aan vast te plakken.

Bij het aanmelden voor de kinderopvang geef je aan vanaf wanneer je je baby wilt komen brengen. Onze medewerksters van de planning neemt tijdig contact op om definitieve afspraken te maken over de eerste wendag en opvangdag.

Maar mijn baby is nog zo klein…

Dat snappen we helemaal! Het is ook niet niks om je kostbaarste bezit uit handen te geven. Op alle locaties waar wij mee samenwerken zijn pedagogisch professionals aanwezig die er alles aan doen om jouw baby net zo goed op te vangen als thuis en mee te gaan in zijn/haar ritme. We werken met vaste teams zodat je kindje snel gewend raakt aan vertrouwde gezichten.

Ben je benieuwd hoe het er aan toe gaat op de kinderopvanglocaties bij jou in de buurt? Maak eens een afspraak voor een inloopavond*. Zo krijg je alvast een gevoel bij de opvang en kun je met eigen ogen zien hoe de opvang er voor jouw zoon/dochter uit gaat zien. Ook krijg je de kans om vragen te stellen. Die beantwoorden we graag!

Mijn kind heeft verhoging of is ziek, moet ik hem/haar dan direct op komen halen?

Indien een kind koorts heeft (38,0 of hoger) dient u het kind direct te komen ophalen. Bij verhoging hoeft u uw kind niet direct op te komen halen. Wanneer een kind verhoging heeft en de pedagogisch medewerkster niet meer de zorg kunnen bieden die het kind op dat moment nodig heeft, vragen we u of het mogelijk is om uw kind op te komen halen.

Mijn baby drinkt niet goed, mag ik hem/haar naar het kinderdagverblijf brengen?

Dat mag. Elke dag is anders, ook voor je baby. Dus het kan zomaar voorkomen dat je kindje een dagje niet goed eet/drinkt. Wat wij voorop stellen is de welzijn van jouw kindje.. Kan hij/zij nog meedraaien in de groep? Kunnen wij hem/haar de zorg bieden die het nodig heeft? Dan is je kindje welkom. Blijkt het niet te lukken om op de opvang te verblijven, dan zullen we je verzoeken het kindje alsnog op te halen.

Ik geef borstvoeding, kan ik borstvoeding meegeven naar het kinderdagverblijf?

U kunt de borstvoeding meegeven bij het brengen van uw kindje. Het wordt in de koelkast bewaard en in een flessenwarmer opgewarmd voordat het aan uw kindje aangeboden wordt. Ook vragen wij u eenmalig om één extra portie borstvoeding mee te geven, wij bewaren deze in de vriezer voor noodgevallen.

Ik heb incidenteel een dag extra opvang nodig, wat nu?

Hiervoor kunt u een ouderverzoek indienen via de OuderApp. Afhankelijk van de beschikbare plaatsen op de gewenste extra opvangdagen worden de ouderverzoeken zo spoedig mogelijk goed- of afgekeurd.

Mag ik komen kijken bij kinderdagverblijf Spelenderwijs?

Natuurlijk! Dit kan door vrijblijvend een van onze inloopavonden te bezoeken. Kijk hier naar onze geplande inloopavonden en schrijf u in! Op een inloopavond krijg je ook ruimschoots de kans om vragen te stellen. Die beantwoorden we graag!

Wat moet ik zelf meenemen voordat ik mijn kindje naar het kinderdagverblijf breng?

Wij bieden op het kinderdagverblijf vers fruit en verse fruithapjes aan, daarnaast krijgen de kinderen fruitwater en melk. Tijdens de lunch krijgen de kinderen brood met beleg van het kinderdagverblijf. U dient zelf een fles, kunst- of borstvoeding, groentehapje, slaapzak, speen, knuffel(s) en reservekleding mee te brengen naar de kinderopvang indien van toepassing. De meegebrachte spullen mag u uitpakken in het daarvoor bestemde groene ladebakje met de naam van uw kind erop.

Wie is de mentor van mijn kind, wat houdt dit in?

U kunt in de OuderApp terugvinden wie de mentor van uw kind is. Dit is één van de pedagogisch medewerksters, zij zal de observaties van uw kind uitvoeren en is een van de vaste gezichten voor uw kind. Deze observaties worden elke 6 maanden uitgevoerd en in de vorm van een verslag meegegeven. U kunt de mentor beschouwen als eerste aanspreekpunt bij vragen, maar u kunt met uw vragen ook bij alle andere medewerksters terecht.

Werken jullie met vast personeel?

Aangezien Kinderdagverblijf Spelenderwijs zeer kleinschalig is wordt er gewerkt met een klein team. De medewerksters hebben vaste werkdagen en ieder kind heeft minimaal twee vaste gezichten. Zodat het altijd een bekende ziet als het bij de opvang is.