TOP 10 voorleesboeken vanaf 2 jaar

Juf, wil jij dit boek voorlezen?

Natuurlijk wil ik dat! Op het kinderdagverblijf lezen wij de kinderen graag voor. We hebben twee planken met boeken die we weinig vervangen, deze boeken lezen we gedurende het hele jaar voor. We merken dat kinderen vaak vragen om deze boekjes.

Naast deze “basisboeken” plaatsen we bij de thematafel boeken die we om de vier weken vervangen, passend bij het huidige thema.
Ben je op zoek naar een nieuw voorleesboek?

Wie weet zit er een geschikt boek in onderstaande top tien, én wellicht herkent je kindje het van het kinderdagverblijf!

Top 10 voorleesboeken vanaf 2 jaar:

  1. Coco kan het! (Loes Riphagen)

Niet voor niets is dit boek het prentenboek van het jaar 2021 geworden. Een klein boekje met een grote boodschap: zie je wel dat je het kunt!

 

  1. Sst! De tijger slaapt (Britta Teckentrup)

Een interactief boek waarbij de lezer ervoor moet zorgen dat de tijger blijft slapen. Wat zal er gebeuren als hij wakker wordt?

 

  1. Ik ben ik en jij bent jij (Karl Newson)

Een vrolijk prentenboek over de overeenkomsten en verschillen, iedereen is goed zoals hij of zij is.

 

  1. Een boek (Hervé Tullet)

Soms lokt een simpel boek de meest enthousiaste reacties uit bij kinderen. Op het kinderdagverblijf is dit zo’n boek.

 

  1. Welterusten kleine beer (Martin Waddell)

Een ideaal boek om voor te lezen voor het slapen gaan.  Je hoeft niet bang te zijn in het donker, want het licht van de maan schijnt altijd!

 

  1. Big past op Piep (Pauline Oud) 

Big krijgt de taak om op kuikentje Piep te passen, een grote verantwoordelijkheid. Big raakt Piep kwijt en start een zoektocht. Big wordt geholpen door zijn vriendjes, en terwijl zij Piep maar niet vinden is ze weldegelijk op de bladzijden te vinden.

 

  1. Kikker (Max Velthuijs)

De Kikker-reeks wordt door ons veel gebruikt bij de themaboeken. We zoeken met de kinderen naar de les die in het boekje verstopt zit.

 

  1. Wij gaan op Berenjacht (Michael Rosen)

Een boekje met veel herhaling, de kinderen pakken deze herhaling al snel op. Hierdoor lezen ze het na een aantal keer voorlezen hardop mee.

 

  1. Anna (Kathleen Amant)

De Anna-reeks is zeer breed, Anna maakt veel mee. Er zijn boekjes te vinden over allerlei feestdagen, de seizoenen, verhuizen, het ziekenhuis bezoeken, maar ook kleinere onderwerpen zoals  tandenpoetsen. Luuk & Lotje van Ruth Wielockx is een vergelijkbare brede reeks!

 

  1. Nog 100 nachtjes slapen (Milja Praagman)

We zeggen het regelmatig tegen de kinderen “nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover!”. In dit boek overkomt dat Dorus, ze gaat hier op een eigenzinnige manier mee om.

Vertel ons wat je denkt..

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *