Waarom Spelenderwijs?

Kinderdagverblijf Spelenderwijs richt zich op spelend leren,

daar betrekken we graag de natuur bij. Ook in onze binnen en buitenruimtes ziet u dit terug. Ons kinderdagverblijf bevindt zich namelijk in een landelijke omgeving aan de Poppelseweg, ten zuiden van Goirle, waar wij erg trots zijn op de ruime en kleurrijke locatie van ons kinderdagverblijf.

Kwalitatief

Kwaliteit staat bij ons hoog op het prioriteiten lijstje. Denk aan; veel ervaren en/of hoger geschoold personeel, veel team coaching/trainingen. Kwalitatief spelmateriaal, uitgebreid en gevarieerd spelmateriaal. Een grote verzameling prentenboeken, aansluitend bij thema’s of juist leuk voor alledag, waar dagelijks uit gelezen wordt. En last-but-not-least; gezonde voeding.

Daarnaast werken we sinds 2022 ook altijd 1 op 4. Dit houdt in dat 1 medewerker maximaal 4 kinderen onder haar hoede heeft. Dit zijn minder kinderen dan vaak volgens de regels aangehouden wordt. Daarnaast geeft het planning technisch meer rust. Wat positief is voor alle partijen. Het team wat er per dag staat, raakt daardoor beter op elkaar én de kinderen ingespeeld.

0W9A3386
0W9A3354

Kleinschalig

Kinderdagverblijf Spelenderwijs is een zéér kleinschalig kinderdagverblijf. Maar groot genoeg om veel stabiliteit te bieden. Er is een groep voor (max.) 16 kinderen (0-4jaar) per dag.
Met een team van 8 (pedagogisch) medewerksters zijn er altijd vaste gezichten voor de kinderen en ouders. Daarnaast biedt de kleinschaligheid als voordeel dat alle ouders, alle medewerksters kennen en andersom natuurlijk ook alle medewerksters alle gezinnen.

Betrokken

Door de kleinschaligheid kunnen we zeer betrokken opvang bieden. “Ons kent ons” is in dit geval een zeer positieve uitspraak. We kennen gezinnen vaak goed en kunnen daardoor goede inschattingen maken over wat ouders prettig vinden, m.b.t. de opvang van kind(eren) of bijvoorbeeld wat betreft communicatie.

In de vreemde tijd die we de afgelopen jaren hebben gehad, werd heel duidelijk hoe prettig het was dat de lijntjes kort zijn, en we elkaar goed kennen. Zo was er in tijden van corona en lockdown(s) een snelle en heldere communicatie tussen directie, groep en gezinnen. Of er sprake was noodopvang werd in goed overleg besproken. We hielden met het team een webpagina bij, speciaal voor onze “spelenderwijsjes”, zo was er thuis entertainment en zouden ze ons niet vergeten! Ook brachten we in beide lockdowns een “spelenderwijs voor thuis”-goodiebag met leuke attenties en bezigheden voor thuis in deze nare periode.

0W9A3825

Daarnaast doen we ook in “gewone tijden” onze uiterste best om zo betrokken mogelijk te zijn. Denk aan; geboorte kaartjes bij geboorte van nieuwe kindjes en/of broertjes/zusjes, beterschap kaartjes bij ernstig of langdurig ziek zijn. Een extra contact moment of telefoontje waar nodig. Attenties, samen geknutseld, voor o.a. vaderdag, moederdag en Kerstmis.

0W9A3346

Natuurlijk

En niet het allerminste wat Spelenderwijs zo bijzonder maakt is het feit dat we “natuurlijk” zijn.
Niet voor niets staat er onder het logo “natuurlijk ontwikkelen”. Want natuurlijk ontwikkelt een jong kind zich razendsnel. Dit omdat ze dat van nature al doen, maar kinderen Spelenderwijs stimuleren geeft ze een extra boost. Bij kinderdagverblijf Spelenderwijs ontwikkelen kinderen zich natuurlijk omdat we ons in een prachtige, groene omgeving bevinden en deze ook écht benutten. Met een buitenspeelruimte van maar liefst 300m2 krijgen de kinderen in alle jaargetijden volop de ruimte om zich in én met de natuur de te ontwikkelen.

“De kern van het kind tot bloei laten komen” (dat is wat we bij Kinderdagverblijf Spelenderwijs graag doen) spelenderwijs, natuurlijk ontwikkelen!

“Natuurlijk ontwikkelen staat bij ons centraal. Leren van én over alles wat de natuur ons te bieden heeft!”.