Wendy

PM & coach

Dit ben ik:

Opleidingen: SPW 4 – HBO pedagogiek. Uitstroomprofiel: preventie, voorlichting en opvoedingsondersteuning
Certificaten: EHAK - BHV
Specialisme(n): ontwikkeling en gedrag van kinderen, beleid aanpassen, coaching van het team
Hobby's: Tennissen, leuke dingen doen met mijn gezin, tijd door brengen met mijn vrienden en familie
Werkt bij Spelenderwijs sinds: mei 2017

Wendy vertelt:

Het kleinschalige spreekt me enorm aan. Hierdoor heb je meer oog voor ieder individueel kind en kan je de juiste begeleiding bieden om hen een stap verder te brengen in hun ontwikkeling. De verticale groep vindt ik een fijne afwisseling in de werkzaamheden. Daarnaast leren de kinderen in de verschillende leeftijdsfasen van elkaar. Het werken met de natuur is een plus en hier haal ikzelf ook energie uit. Ik vindt het leuk om de natuur naar binnen te halen en daar een activiteit aan te koppelen. Als iets tastbaar is leer je meer. Kinderen mogen hier hun eigen wereld ontdekken en ik stimuleer hen hier graag bij!

In 2019 heb ik er een extra taak bij gekregen die me enorm verrijkt als persoon. Namelijk de taak van beleidsmedewerker en coach. Ik vind het leuk om met het beleidsplan bezig te zijn. Wat gebeurt er op de groep en hoe staat dit omschreven in het beleidsplan? Moet er een aanpassing gedaan worden naar aanleiding van ons handelen en waarom? Dit soort zaken bespreek ik graag met het team door middel van een brainstorm of een discussie. Op deze manier probeer ik het kinderdagverblijf te professionaliseren en de kwaliteit naar een nog hoger niveau te tillen.
Ook stimuleer ik collega’s te kijken naar hun eigen persoonlijke doelstellingen. Wat wil je nog leren? Wat vind je nog lastig? Wat heb je nodig om hieraan te werken? Samen maken we een plan en bespreken we tussentijds de vorderingen.

Werkdagen

Maandag
Donderdag
Vrijdag - Kantoor

Mijn naam is Wendy. Geboren en getogen in Alphen. Samen met mijn man en twee dochters woon ik hier met veel plezier. Kinderdagverblijf Spelenderwijs trok mijn aandacht meteen toen ik Daphne op social media voorbij zag komen tijdens de opbouw van haar kinderdagverblijf in 2017. Ik dacht meteen: “hier wil ik werken”. Het werken in de kinderopvang heeft altijd mijn voorkeur gehad. Ook nadat ik de opleiding pedagogiek afgerond had. Ik zie het zelfs als een meerwaarde om een pedagoog werkzaam te laten zijn in de kinderopvang. Vandaar dat ik als uitstroomprofiel preventie, voorlichting en opvoedingsondersteuning gekozen had. Door deze kennis kan ik kinderen en hun ouders begeleiden in de opvoeding, want opvoeden is een vak apart!