Daphne

Eigenaresse

Dit ben ik:

Opleidingen: Sociaal pedagogisch medewerkster 3
Certificaten: BHV / EHBO
Specialisme(n): Multitasken, ...
Hobby's: Creatief bezig zijn, carnaval, de natuur in met mijn gezin
Werkt bij Spelenderwijs sinds: 2017

Daphne vertelt:

Na veel verschillende werkervaringen in diverse branches stond ik opnieuw voor een dilemma. Mijn hart lag in de kinderopvang maar de werkwijze en omgang met personeel stond me tegen. Werken als gastouder zag ik niet direct zitten, toen kwam de ruimte waarin het huidige spelenderwijs gevestigd zit ter sprake.


Een bedrijfsruimte van mijn vader, stond leeg, hoe geschikt was dit als kinderdagverblijf? Dat bleek eigenlijk heel geschikt, en daar ontstond, januari 2017, het idee achter Kinderdagverblijf Spelenderwijs. 

Hi! Ik ben Daphne Vermeer – van Amelsfoort. Geboren januari 1990. Getrouwd met Martijn Vermeer en samen 2 dochters; Maudy (2019) en Nanne (2017) die beide natuurlijk helemaal thuis zijn bij KDV Spelenderwijs.

Mijn ontspanning vind ik in creatieve bezigheden (alles met draadjes en stof bijvoorbeeld). Daarnaast probeer ik 1 keer per week alles een beetje los te gooien tijdens een intensief uur Zumba.

Als gezin vinden wij het ook heerlijk om in de natuur te zijn. Van fietstochtjes in de lente tot sneeuw en ijspret in de winter en alles daartussen in.

Ik hoop van harte u te mogen ontmoeten en u (en uw kindje(s) welkom te heette bij “mijn” Kinderdagverblijf Spelenderwijs.

Werkdagen

Maandag
Dinsdag
Vrijdag

Mijn werkdagen zijn gevuld met diverse werkzaamheden. Personeelszaken, planning, administratie, ontsnapte dieren in de buitenruimte vangen, klusjes zoals lampen vervangen en storingen verhelpen of doorverwijzen als mij dat niet lukt. En uiteraard ouders te woord staan. Ouders die reeds een kindje of kinderen bij ons kinderdagverblijf brengen of ouders die benieuwd zijn naar kinderdagverblijf Spelenderwijs.

Ook werk ik regelmatig zelf op groep, soms omdat het “moet” bij ziekte/uitval, maar ook om binding te houden en zelf ook weer even tussen de kinderen te kunnen zijn.

Naast dat er steeds meer gediplomeerde medewerksters op de groep staan, heb ik ook verschillende andere taken inmiddels uit kunnen besteden. In 2019 begon dit met Wendy, als pedagogisch coach (voor het team) en beleidsmedewerkster. Daarnaast is zij ook pedagoog en zet deze kennis graag in om ouders te helpen bij (opvoedkundige)vragen.

Sinds 2020 helpt Janneke met diverse taken. Deze zijn vooral gericht op thema’s& activiteiten, communicatie naar ouders en social media. Sinds 2022 draagt zij ook zorg voor de personeelsplanning.

In 2021 heeft Kytha dit rijtje compleet gemaakt door de vele werkzaamheden rondom o.a. kindplanning, ruilingen, wachtlijst beleid etc. over te nemen.