Algemeen

Kinderdagverblijf Spelenderwijs richt zich op spelend leren, en daar betrekken we graag de natuur bij. Ook in onze binnen en buitenruimtes ziet u dit terug.

Ons kinderdagverblijf bevindt zich namelijk in een landelijke omgeving aan de Poppelseweg, ten zuiden van Goirle, waar wij erg trots zijn op de ruime en kleurrijke locatie van ons kinderdagverblijf.

In deze groenrijke omgeving is een modern pand ingericht om het verblijf in ons kinderdagverblijf zo prettig mogelijk te maken. Dit is gerealiseerd door onder andere gebruik te maken van veel natuurlijk licht, en een ruim, open, en kleurrijk interieur.

Ook de buitenruimte van het kinderdagverblijf is sterk op de natuur gericht. Daarom is een zeer grote en ruime buitenspeelruimte gecreëerd met vele natuurlijke elementen. In de ruim 300m² grote tuin kunnen kinderen veilig spelen, maar ook leren omgaan met dieren, planten en de natuur. Hiertoe zijn een aantal speelse elementen verwerkt in onze “speeltuin”, maar er is ook een moestuintje ingericht wat gebruikt wordt om de kinderen wat bij te brengen over het milieu en de natuur, en is het voor de kinderen mogelijk om onder begeleiding met de diertjes van de knuffelboerderij te spelen.

Uiteraard wordt zowel binnen en buiten gebruik gemaakt van de nieuwste technieken op gebied van comfort en veiligheid, zoals een beveiligingssysteem met camera’s, rook/brand/CO2 melders, en automatische verlichting.

Het pand zelf voldoet uiteraard aan alle standaarden op gebied van de kindveiligheid.

Tevens zullen al onze pedagogische medewerk(st)ers in de toekomst in het bezit zijn van een KinderEHBO-diploma. Ook zal er tenminste 1 pedagogisch medewerk(st)er aanwezig zijn die in het bezit is van een bedrijfshulpverlenings-diploma.

Op 24 april 2017 is de 1e GGD inspectie geweest. Deze wordt altijd gedaan voordat een kinderdagverblijf mag openen. We hebben al alle eisen voldaan dus mogen officieel open vanaf 1 mei 2017.
U kunt het gehele rapport hier lezen:
– GGD Inspectierapport april-2017

3 maanden na opening zal de GGD nogmaals komen controleren. Daarna komen ze minimaal 1 keer per jaar.