Algemeen

Kinderdagverblijf Spelenderwijs richt zich op spelend leren, en daar betrekken we graag de natuur bij. Ook in onze binnen en buitenruimtes ziet u dit terug.

Ons kinderdagverblijf bevindt zich namelijk in een landelijke omgeving aan de Poppelseweg, ten zuiden van Goirle, waar wij erg trots zijn op de ruime en kleurrijke locatie van ons kinderdagverblijf.

In deze groenrijke omgeving is een modern pand ingericht om het verblijf in ons kinderdagverblijf zo prettig mogelijk te maken. Dit is gerealiseerd door onder andere gebruik te maken van veel natuurlijk licht, en een ruim, open, en sfeervol interieur.

Ook de buitenruimte van het kinderdagverblijf is sterk op de natuur gericht. Daarom is een zeer grote en ruime buitenspeelruimte gecreëerd met vele natuurlijke elementen. In de ruim 300m² grote tuin kunnen kinderen veilig spelen, maar ook leren omgaan met dieren, planten en de natuur. Hiertoe zijn een aantal speelse elementen verwerkt in onze “speeltuin”, maar er is ook een moestuintje ingericht wat gebruikt wordt om de kinderen wat bij te brengen over het milieu en de natuur, en is het voor de kinderen mogelijk om onder begeleiding met de diertjes van de knuffelboerderij te spelen.

Het pand zelf voldoet uiteraard aan alle standaarden op gebied van de kindveiligheid.

Onze pedagogisch medewerkers zijn allemaal geschoold conform de …  Zij hebben allen verschillende kwaliteiten die ze tot uiting kunnen laten komen m.b.t. het werken met kinderen, dat maakt dat de kwaliteit van de opvang naar een hoog niveau wordt getild. Ieder kind wordt bij kinderdagverblijf Spelenderwijs écht gezien! Al onze pedagogisch medewerkers zijn in het bezit van zowel een Kinder-EHBO diploma, als een bedrijfshulpverlenings- diploma.

Op 24 april 2017 is de 1e GGD inspectie geweest. Deze wordt altijd gedaan voordat een kinderdagverblijf mag openen. We hebben al alle eisen voldaan dus mogen officieel open vanaf 1 mei 2017.
U kunt het gehele rapport hier lezen:
– GGD Inspectierapport april-2017

De GGD komt jaarlijks langs voor inspectie. U kunt de inspectierapporten van de GGD ten alle tijden inzien.